Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na sádle, do kterého přidáme lžíci másla. Na tomto základu zprudka opečeme telecí maso dozlatova. Přidáme najemno nasekaný česnek, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku, promícháme a podlijeme vývarem tak, aby bylo maso jen potopené. Přidáme červené víno, sušené nebo čerstvé houby, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka za občasného podlévání vývarem. Ke konci dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, povaříme doměkka a nakonec přidáme 5 lžic sterilovaného hrášku. Necháme prohřát, dochutíme solí, pepřem a podáváme s (nejlépe jasmínovou) rýží nebo s vařenými brambory.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek